Om red

2015-11-14 15-20-48.366

Om red – om redaktören. Journalist sedan drygt 30 år tillbaka. F.d. chefredaktör på Gotlands Allehanda. Har arbetat som journalist i Skåne (Sydsvenskan, Arbetet, Nordvästra Skånes Tidningar), Göteborg (chefredaktör Morgonposten), Härnösand (politisk redaktör och kulturredaktör Västernorrlands Allehanda) och Stockholm innan jag kom till Gotland 1997 för att bli redaktionschef, och därefter chefredaktör, på Gotlands Allehanda.

Redaktör bloggen Kontur 2012- 2014.

Riksdagsledamot för moderaterna 2006-2010, ordinarie ledamot av Riksdagens försvarsutskott 2006-2010. Ledamot av Pliktutredningen 2008-2009. Ledamot av kultur- och fritidsnämnden i Gotlands kommun 2011-2016, ordförande i Stiftelsen Medeltidsveckan 2002-2008, ordförande Länsteatern på Gotland 2007-2011.

Texter med åsikter från mig är helt mina egna och kan beskrivas som traditionellt borgerliga på konservativ grund. Vad som en gång bland annat drog mig till moderaterna som tonåring var den moderata frihetssynen med ”frihet under ansvar” som jag fortfarande bär med mig. Idag har moderaterna avlägsnat sig från den ideologiska basen vilken jag tror är ett stort misstag.  Jag betraktar mig som svensk konservativ vilket i mina ögon innebär en konservatism med starka inslag av liberal frihetssyn.  Däremot, för att det inte ska råda några missförstånd, är jag näst intill militant motståndare till nyliberalismen.

2016 var sista året jag betalade medlemsavgift till moderaterna. Samma ¨r flyttade jag från Gotland till Helsingborg. Från och med 2017 är jag medlem i Medborgerlig Samling.

One response to “Om red

  1. ”De kinesiska planerna har godkänts av Lysekils kommun.”

    Det stämmer inte. Dumt att underblåsa falska rykten just nu. Det är bara en förstudie som godkänts. Titta gärna in på sites.google.com/view/raddabrofjorden

    Allt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s