”Amerikanska Marinkårens chef tror kriget kommer”

Reflektion:
”Amerikanska Marinkårens chef tror kriget kommer”
Länk: http://rokrini.se/Reflektion%201.pdf

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “”Amerikanska Marinkårens chef tror kriget kommer”

  1. Exakt vad som händer och vad som sägs mellan höjdarna hos de tre jättarna USA, Ryssland och Kina är svårt att sia om. Sannolikt så är kommunikationen tämligen begränsad för de flesta deltagarna. Beröringspunkterna är få för det är så de vill ha det. De har i alla fall varsin telefon för att motverka kärnvapenkrig.

    Det är därför som vi behöver vara pålästa om vad som händer runt hela klotet och geografi, naturresurser, vägar, järnvägslinjer, floder, hamnar, flygplatser, BNP för olika länder, etniciteter i olika länder, väderförhållanden vid olika säsonger, vem som investerar i vad var, olika länders militära baser och dess funktioner.

    Det finns säkert mycket mer man bör hålla reda på. Så s.k. planetjagare har en viktig roll. Läs gärna Ingolf Kiesows inlägg på KKrVA. Han liksom jag ser hotet från Kina torna upp sig. I vilket fall som helst så har vi ingen insyn i Vita huset eller Kreml eller Beijing eller i samtalen dem emellan om det pågår några. Vår enda möjlighet för att veta hur vi kommer att påverkas i vårt närområde är att följa med i vad som händer internationellt. Det är en ny och skrämmande insikt för oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s