Friheten och demokratin måste försvaras – därför är Aurora 17 nödvändig

 

”För Auroracden värld vi lever i, det som händer i Sverige och i vår omvärld är verklighet. De är inte påhittade hot som vi står inför, de är otäckt verkliga.”

Vi närmar oss nu snabbt september månad och den kommande försvarsövningen Aurora 17.  Syftet med Aurora 17 är att övningen ska bidra till att Sverige får ett starkare försvar och för att träna förvarets förmåga när det gäller större och kvalificerade motståndare. Övningen genomförs tillsammans med militära enheter från Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Litauen, Norge och USA. Detta samarbete med militär från andra länder där samtliga utom Finland är medlemmar i Nato retar upp olika grupper i Sverige. Vi kan nu märka hur aktiviteterna har ökat i media och inte minst på nätet. Det finns förvisso ärligt pacifistiska grupper som motsätter sig våld av alla varianter och hellre offrar sitt eget liv än att ta till vapen eller förvarar sig själv med våld. Dessa utgör dock endast en liten minoritet. Men så har vi också de politiska motståndarna till samarbetsövningen som hatar allt vad som har med den fria demokratiska västvärlden att göra. Man hatar Nato, man hatar USA man hatar allt som stärker och bevarar det fria väst. Och det är ingen samlad grupp som nu svärtar ned, misstänkliggör och med allt som står i deras kraft söker splittra Sverige än mer än vad landet redan är. Där finns de traditionella USA-hatarna, den hårda vänstern som fortfarande bekänner sig till kommunismen och vill uppå ett revolutionärt tillstånd i Sverige, den anarkistiska våldsbenägna vänstern, och icke att förglömma en hård känna av islamister som ser allt i väst som sina fiender. Vi får heller inte missa gruppen av nostalgiskt naiva vänstersocialdemokrater med Olof Palme som idol som drömmer om Sverige som en inflytelserik nation i FN bland de neutrala och alliansfria länderna där den demokratiska statusen är ointressant.

Det blir mycket mer att läsa i tidningar och på sociala medier att ta till sig nu, under och efter övningen om dess ”verkliga” syfte och vems intresse Sverige nu går. Anklagelserna på nätet har börjat och jag vet inte allt vad vi som tycker övningen är bra kallas och anklagas för att vara. Det senaste jag såg är att vi är ”Trumplakejer”.

Övningen ska genomföras i luften, på marken och till sjöss. Förband i hela Sverige är involverade men där övningen blir mest märkbar är i Mälardalen, Stockholm, på och runt Gotland samt i Göteborg. Övningarna är planerade att genomföras också utanför Försvarsmaktens egna övnings- och skjutfält.

Aurora 17 är den första och största försvarsmaktsövningen på mer än 20 år. Samtliga vapenslag och över 19 000 kvinnor och män, en fjärdedel från Hemvärnet, ska delta. Också ett stort antal myndigheter deltar. Och som Johanne Hildebrandt slog fast i Svenska Dagbladet – inget fel med övningen, enda felet är att den inte kommer förrän nu!

Vad som måste göras är att bemöta den massiva propagandan.  Och den måste bemötas från så många som möjligt som vill se ett fritt, demokratiskt och självständigt Sverige också i fortsättningen. Många tycker säkert det är stora ord jag använder – och det är det. För den värld vi lever i, det som händer i Sverige och i vår omvärld är verklighet. De är inte påhittade hot som vi står inför, de är otäckt verkliga. Det är viktigt att visa, inte minst i media, att övningen har ett starkt stöd. Från den vanlige gräsrotsväljaren och upp i de högsta beslutande instanserna.

ROLF K NILSSON
Medborgerlig Samling

 

 

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s