Hur vågar Schulman försvara kommunismen?

KRÖNIKA  Redan för flera år sedan beslöt jag mg för att sluta reagera på Alex Schulmans, åsikter, fjantigheter och kommentarer. Det är inte värt det. Men söndagens krönika i Expressen av nämnda Schulman tvingar mitt inre mig att göra ett undantag.

Att Alex S är vänsterman har väl stått klart för de flesta ganska länge. Men trots detta så för hans resonemang mig att bli upprörd på riktigt. Jag vet inte vad som – i mina ögon – är värst. Dumheten, okunnigheten eller det medvetna försvarandet av vänsterpartiet och kommunismen.

Jag känner inte Alex Schuman som person. Den Alex Schuman som jag ”känner” är den Schuman som framträder i krönikor och i egna TV- och radioprogram. Och denne Schulman har jag inga högre tankar om. Rätten att ha denna uppfattning ger jag mig själv övertygad om att herr Schulman där han sitter på sin självkonstruerade parnass hade ansett mig vara en idiot om han haft en susning om vem jag nu är.

Schulman drar i Expressen den synnerligen märkliga slutsatsen att: ”Att likställa SD med V är att normalisera rasism”. Denna märkliga uppfattning får han efter att Anna Kinberg Batra på Instagram skrivit: ”Att samtala med Vänsterpartiet har inte rört mitt hjärta ett dugg åt vänster, fått mig att glömma kommunismens brott mot mänskligheten, eller fått mig att börja tycka att det är ett parti att regera med. Låt mig vara tydlig: detsamma gäller för SD.” Jag är inget större fan av Kinberg Batra som moderat partiledare. Men detta uttalande kan jag ställa mig bakom till hundra procent.

Att som liberalernas partiledare Jan Björklund hävda att: ”SD och V är rätt liknande partier. Båda har djupt odemokratiska rötter i partiernas moderna historia. Så de bör behandlas lika.” Detta tycker Schulman är ”…en livsfarlig lögn att sprida”. Ännu grövre blir hans okunnighet när han slår fast att vänsterpartiet har gjort upp med sin historia. Det har inte vänsterpartiet. Att som Schulman hävda att de kommunistiska idéerna inte längre finns i vänsterpartiet är att ha extremt dålig koll på det han skriver om. Förre partiledaren Lars Ohly är fortfarande kommunist och enda skillnaden, enligt honom själv, mot innan är att nu behåller han det för sig själv, nu säger han inte öppet att han är kommunist – men det är han. Vänsterpartiet hyser många medlemmar och aktiva som Ohlyserat sin kommunism. Man är kommunist, men säger det inte högt i icke-kommunisters närvaro.

Sedan tar Schulman upp ett antal idiotiska citat från SD-medlemmar som man inte kan annat än att ta avstånd ifrån. Det är lika lätt att plocka fram citat från vänsterpartister där de hyllar det kommunistiska enväldet, kommunistiska diktaturer och mer än gärna besmyckar både sig själva och sina omgivningar med kommunistiska symboler. Kommunismen lever i vänsterpartiet. Om detta torde det inte råda någon tvekan.

Alex Schulman slutar sin krönika i Expressen med: ”Att likställa SD med V är att normalisera hatet, rasismen, nazismen. Hur kan ni, Jan Björklund och Anna Kinberg Batra? Hur vågar ni?”

Hur kan Du Alex Schulman? Hur vågar du?
Anna Kinberg Batra och Jan Börklund tar avstånd från såväl den nazism som finns i SD:s rötter som den kommunism som än idag till stor del styr vänsterpartiet och deras företrädare. Det gör inte Du Alex Schulman. Du försvarar åtminstone i den nu aktuella krönikan kommunismen genom att påstå att V har gjort upp med sitt förflutna. Vänsterpartiet har aldrig gjort upp med kommunismen, aldrig gjort upp med sitt förflutna och det mycket långvariga samarbetet med såväl kommunisterna i det östtyska SED som i Sovjetunionens kommunistiska Parti, SUKP.

Det enklaste sättet för Schulman att öka sin trovärdighet vore att ta avstånd från såväl de röda som de bruna idéernas företrädare. Det är det enda logiska, det enda konsekventa om man ska kunna anse sig ha rätten att kalla sig demokrat.

Jag kommer av någon anledning att tänka på ett svar i gamla Vecko-Journalen som Alex Schulmas morfar Sven Stolpe gav en gång. Tidningen hade i varje nummer en sida där en känd person intervjuades och alla fick varje vecka exakt samma frågor att svara på. En av dessa frågor var alltid: Hur vill du dö? På denna fråga svarade Sven Stolpe ”Som överste i ett motoriserat kavalleriregemente i kamp mot kommunismen!”

ROLF K NILSSON

 

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s