16 juni-stiftelsen, Wallström, tolkar och det politiska läget i allmänhet

STOCKHOLM Sittande vid frukostbordet på hotell Lord Nelson i Gamla stan summerar jag gårdagens aktiviteter. Ett första bra sammanträde med styrelsen för 16 juni-stiftelsen med påföljande informationsmingel i Riksdagens Mittpool. Inte en plats var ledig när vi drog igång. Bra frågor, bra kontakter och bra diskussioner. Som vid alla tillfällen likt denna var det en del som man hoppats skulle komma som uteblev. Andra överraskade med sin närvaro. Intresset för stiftelsen och dess verksamhet är stort. Extra glädjande var alla erbjudande om hjälp och stöd för att vi ska lyckas i våra målsättningar.

Då jag fått förtroendet av stiftelsens grundare Finns Bengtsson att vara styrelsens ordförande ämnar jag lägga mycket tid på detta vilket betyder att jag lämnar en del uppdrag av ideell karaktär för att kunna koncentrera mig på stiftelsen. På samma gång blir det något av en nystart för Riksdags-Observatören. Det är politiskt hett i Sverige. Mycket händer som inte borde hända. Landet saknar en politisk ledning värd namnet. Och oppositionen är alltför ointresserad av att föröka ta över regeringsmakten. Utrikesminister Margot Wallströms utfall mot Israel borde resultera i en misstroendeförklaring från riksdagens sida. Men så lär det väl knappast bli.

En annan fråga som måste lyftas är staten Sveriges skamliga agerande när det gäller det tolkar som med risk för sina egna och sina familjers liv bistod de svenska trupperna i Afghanistan. Det rör sig om ett 20-tal tolkar som riskerar livet om de stannar kvar i landet. Men svenska staten hänvisar till ”regelverket” som gör att det inte är välkomna. Men ändra på reglerna då!

Det finns nog inte mycket som jag tycker lika illa om som politiker som hänvisar till lagar och regler för att inte något kan göras – samtidigt som man erkänner att det är fel.

Och till detta kommer då flyktingsituationen, skatterna, multikulti eller inte och mycket mycket mer. Jag hoppas det blir mycket att läsa om och att reagera på från Riksdags-Observatören framgent!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s