Det måste bli ett slut på det moderata stödet till vänsterpartiet fd kommunisterna!

(KOMMENTAR) En politik som går ut på att det ska gå dåligt för Sverige så att väljarna tappar förtroendet för den sittande regeringen och vänder sig till något annat parti eller partikonstellation kan inte jag känna annat än förakt för. Att medverka till att det ska gå dåligt för företag, att enskilda ska betala höga skatter och att valfriheten inskränks är ett mycket dåligt sätt att locka väljare. Men tyvärr är det detta som den moderata partiledningen valt att göra när man vill att vänsterpartiet ska ha inflytande på den rödgröna regeringen.

Nu har också folkpartiledaren Jan Björklund fått nog. Till Dagens Industri säger han: ”Jag tycker det är mycket svårt att som borgerlig politiker förespråka att Vänsterpartiet ska ha ett starkt inflytande”. Ja, något annat vore väldigt, väldigt märkligt.

Det kan inte vara bättre att låta vänsterpartiet få driva återställarsocialismen än att socialdemokraterna istället skulle välja att samarbeta med ett eller fler borgerliga partier. Så mycket är inte allianssamarbetet värt. Sverige står inte stilla mellan alliansregeringarna.

För alla allianspartier borde den främsta uppgiften nu vara att rädda vad som räddas kan av de åtta åren alliansstyre. Den politiska modellen av den brända jordens taktik som moderatledningen tycks förespråka är inte att föredra. En moderatledning som öppet och utan att skämmas säger att man är beredd att fälla en s-regering som inte låter sig påverkas i sin regeringsutövning av vänsterpartiet f.d. kommunisterna borde fundera på den egna rollen i svensk politik. En moderat partiledning skall inte medverka och vara pådrivande till en socialistisk politik om man har möjlighet att förhindra det. Framför allt inte om man hävdar att man har betydligt bättre alternativ. Sveriges bästa i första hand – inte partitaktik.

ROLF K NILSSON

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s