Vill Kinberg Batra ha ett lagfäst DÖ? Nu måste hon förklara DN-intervjun

(KOMMENTAR) Läser med stor besvikelse och ett allt svagare förtroende  intervjun med Anna Kinberg Batra i DN. Står Anna Kinberg Batra bakom de åsikter hon för fram om DÖ har hon medvetet fört moderata partistämmoombud, medlemmar och väljare bakom ljuset.  Vi måste redan idag få en förklaring från AKB om DN har tolkat hennes svar korrekt.
Jag kan bara tolka AKB:s svar som att hon tänker fortsätta ”hedra” DÖ trots att den inte finns längre.
AKB har ju tidigare sagt att det möjligen, kanske skulle kunna bli aktuellt med en alliansbudget hösten 2017… Jag blir fruktansvärt upprörd när jag tänker på hur ointresserad den nuvarande moderatledningen verkar vara för att inte ens försöka rädda så många som möjligt av alla de bra reformer (med några undantag) som genomfördes under alliansåren. RUT är bra, ROT är bra, sänkta skatter är bra, lättare för företagen att anställa är bra, fritt vårdval är bra, mm. mm Att låta allt gå förlorat, att använda sig av en politisk variant av den brända jordens taktik tror jag inte på. Framför allt inte när det drabbar medborgarna.
DN: ”Anna Kinberg Batra må ha varit med om att upphäva Decemberöverenskommelsen för ett par veckor sedan. Men hon vägrar backa om principerna i uppgörelsen.
-Det är sämre utan den, säger hon.
Moderatledaren vill nu att partierna går lagvägen för att säkra tanken bakom DÖ, och undvika både parlamentariskt kaos och samlingsregeringar.
Det är tillbaka till ursprungsidén från alliansledarna: under regeringskrisen i december förra året öppnade de för att skärpa regelverket i riksdagsordningen, som innehåller regler om riksdagens arbetsformer. Det blev istället en avtalslösning mellan partierna, även om en  översyn av regelverket faktiskt fanns med i själva Decemberöverenskommelsen.
-Vi skulle behöva ett regelverk som förtydligar att störst underlag också kan regera och genomföra sitt budgetbeslut. Det är bättre än en överenskommelse. Nu har vi sett de senaste veckorna att en överenskommelse lättare faller, säger Anna Kinberg Batra.
Är det dags att börja med den diskussionen?
-Jag skulle välkomna sådana diskussioner om Socialdemokraterna öppnade för det. Det är olyckligt att det finns frågetecken kring till exempel delar ur budgeten. Det skapar instabilitet och försvagar Sverige.”

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Vill Kinberg Batra ha ett lagfäst DÖ? Nu måste hon förklara DN-intervjun

  1. Ping: HENRIK BRORS | Eftertankens kranka blekhet – Kinberg Batra vill ha Löfvens hjälp att lagskriva DÖ

  2. Vissa saknar helt enkelt förmågan att vara statsmän och statskvinnor. Tyvärr befolkas allianspartierna i riksdagen av sådana. Du borde inte bli upprörd, du borde tycka synd om dem. Tänk dig själv hur det känns att inte vara regeringsduglig, att sakna det som man önskar sig allra mest. Förstår du nu varför vi är på väg mot en ekonomisk kris? Nymoderaterna eller hippiesen med kostym som jag tycker om att kalla dem, som ju oftast är de som har pengarna, kan inte hålla i dem. De saknar också den förmågan när det blåser snålt. Men omvärlden står redo att ta över deras pengar (i utbyte mot utlovat beskydd?). De är dömda! De kommer att stå med ögon stora som tefat liksom de gjorde sommaren 1990 med sina lyxiga bilar och fina kostymer. Lyxiga bilar och fina kostymer kommer inte att hjälpa dem när krisen kommer. Tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s