Ja till DÖ hos KD och M kan resultera i ett nytt högerparti

Idag avgör kristdemokraterna hur de ska ställa sig till Decemberöverenskommelsen. I nästa vecka är det moderaternas tur. Debatten går på högvarv i radio, TV , tidningar och på sociala medier. Något som gör att jag inte kan låta bli att påminna om de uttalanden som den moderata partiledningen och dess megafoner  repeterade efter budgetomröstningen i riksdagen. Då fick vi veta att nu skulle debatten dö ut om DÖ, att det var över, ingen skulle intressera sig för den.  Ännu en gång där önsketänkande har fått gå före sunt förnuft. Att debatten om DÖ skulle fortgå behövdes det ingen Einstein för att begripa. Inte heller att begripa att den fortsätter så länge allianspartierna väljer att vika sig i de avgörande budgetfrågorna.

Det som beslutas idag på kristdemokraternas riksting och det som i nästa vecka moderaterna kommer fram till får stor betydelse för vad som ska hända i svensks politik.

Säger KD nej kan det få tveksamma och mindre modiga moderata ombud att våga rösta nej trots  påtryckning från en allt för prestigebunden partiledning. Säger moderaterna också nej så dör DÖ och då får vi ett nytt politikt läge. Skulle det, som jag ser det, gå riktigt illa och DÖ-anhängarna vinner såväl inom KD som moderaterna – ja då öppnar man dörrarna för ett nytt högerparti.  Men skulle det bli så att KD säger nej och moderaterna ja. Ja, då kan KD bli det nya högerpartiet i Sverige. Ett nytt parti som inte bara skulle ta över traditionerna från den gamla högern utan också besvikna väljare och medlemmar från moderaterna.  Nästa fredag vet vi. Må DÖ dö!

ROLF K NILSSON

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s