Utbildningsutskottet till Storbritannien, Finansutskottet till Spanien och Portugal

(RIKSDAGEN) Utskottsresorna fortsätter. Idag reser utbildningsutskottet till Storbritannien medan Finansutskottet ska besöka Spanien och Portugal.

Syftet med utbildningsutskottets resa (8-10 sept) är ”att studera utbildnings- och forskningssystemen. Utskottet vill bland annat informera sig om hur skolor arbetar med elever med behov av särskilda stödinsatser. Utskottet önskar också informera sig om hur forskningssystemet främjar forskningens kvalitet och nyttiggörande.”
Delegationsledare är Lena Hallengren (S) som med sig på resan har Christer Nylander (FP), Camilla Waltersson Grönvall (M), Thomas Strand (S), Betty Malmberg (M), Caroline Helmersson Olsson (S), Stefan Jakobsson (SD), Michael Svensson (M), Håkan Bergman (S), Ulrika Carlsson (C), Erik Bengtzboe (M), Gunilla Svantorp (S), Robert Stenkvist (SD), Daniel Riazat (V), Annika Eclund (KD), Roza Güclü Hedin (S), Lena Emilsson (S), Maria Stockhaus (M), Ida Drougge (M).

På programmet står:
-Möte med representanter från det brittiska organ som ansvarar för internationella frågor inom högre utbildning
-Svenska ambassaden informerar om det allmänpolitiska läget i Storbritannien
-Möte med det brittiska utbildningsdepartementet
-Möte med representanter från den brittiska skolinspektionen
-Möte med utskott i det brittiska parlamentet som behandlar utbildningsfrågor
-Studiebesök vid två olika högstadieskolor
-Studiebesök vid universitet

Portugal och Spanien
Finansutskottet reser till Portugal och Spanien för att – och vi citerar – ”närmare studera den ekonomiska utvecklingen i respektive land. Portugal och Spanien var bland de länder som särskilt drabbades av den globala finanskrisen 2009 och under åren sedan dess har respektive lands finansiella sektor genomgått större omstruktureringar. Utskottet kommer under resan att träffa personer med stor inblick i arbetet med reformerna och kommer på nära håll få möjlighet att studera den ekonomiska utvecklingen.”

Delegationsledare är Fredrik Olovsson (S) och delegationen i övrigt består av Jörgen Hellman (S), Monica Green (S), Marie Granlund (S), Janine Alm Ericson (MP), Jan Ericson (M), Maria Malmer Stenegard (M).

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s