Gillar inte Hillary Clinton – men hon skulle bli ett bra motgift mot åldersfascismen!

(REFLEKTION) Jag är ingen anhängare av Hillary Clinton. Men som vanligt får man vänta och se vem som blir republikanernas kandidat, vem som är bäst för världen. Och framför allt så ska man inte utgå från att hon blir demokraternas kandidat. Just nu ser det ut så och svensk vänstermedia har redan utsett henne till USA:s nästa president. Men för att lämna det åt sidan – så skulle det finnas en fördel med Hillary Clinton som USA:s näste president – hennes ålder. Om hon nu blir vald så fyller hon 69 år under sitt första år i Vita huset som president. Det vore en tankeställare till den åldersfascistiska västvärlden. Inte minst i Sverige lider vi av denna idiotiska åldersfixering. Det har gått för långt när 35-40 åringar pratar om at dra sig tillbaka och släppa fram de som är yngre.

Vi lever längre, vi är friskare än någonsin och gruppen ”äldre” är fler och blir fler än hur det någonsin har varit.

Sedan har vi då den här dumheten som råder i konungariket att det alltid blir så att ung ställs mot gammal. Det handlar inte om antingen eller. Det bästa är både ock.

Och här kan jag inte låta bli att kommentera partipolitiken. Jag ser med stort beklagande på hur man i mitt parti, moderaterna, på riksnivå drabbats av rena åldersnojan. I det senaste valet rensades effektivt ut de flesta som hade fyllt 50. Ungdom och oerfarenhet gick nästan överallt före ålder och erfarenhet. Men det var kanske inte ungdomen i sig och oerfarenheten i sig som lockade – kan det ha varit ungdomen, oerfarenheten och påverkansmöjligheten? Jag sätter en krona på det sista alternativet.

Hillary Clinton som president skulle vara ett bra motgift mot den rådande åldersfascismen!

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Gillar inte Hillary Clinton – men hon skulle bli ett bra motgift mot åldersfascismen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s