Ryggradslös behandling av Afghanistantolkarna

(REFLEKTION) Sveriges skamliga behandling av tolkarna i Afghanistan fortsätter. Alliansregeringen misslyckades och den rödgröna efterträdaren som nu har ansvaret gör inte saken bättre.

Att skicka svensk militär till Afghanistan för att skydda civilbefolkningen, för att de mänskliga rättigheterna skulle respekteras, för att flickor skulle få gå i skola var helt rätt. Men att samtidigt på det sämsta koloniala sätt utnyttja lokalbefolkningen som tolkar för att sedan överge dem, väl medvetna om deras kommande situation efter ett tillbakadragande, är inte bara ryggradslöst – det är svinaktigt.

Tolkarna skulle givetvis ha  erbjudits uppehållstillstånd i Sverige i samband med att anställningen upphörde. Det är för Sverige och för svenskt trupp i uniform de har gjort insatser som vi från svensk sida inte skulle kunnat klara av själva. Med den svenska militären borta är det många som vill hämnas på tolkarna för deras insatser.

Att ansvaret skulle upphöra samtidigt med anställningen är dum, stelbent svensk byråkrati. Vi har från svensk sida ett betydligt mer långtgående ansvar. Om våra svenska lagar behöver ändras – ändra dem! Var inte så handfallna och undanglidande! Ta ansvaret! Och det är regeringen och Riksdagen som måste börja. Stifta lagar så tolkarna får det skydd de förtjänar! Att stifta lagar är upp till Riksdagen – inte någon annan. Ansvaret är Riksdagens – lev upp till det! Att inte göra något, att inte ha gjort något är också ett ställningstagande. Det gör inte händerna mindre blodiga. Regering och Riksdag har ett ansvar som det inte går att ta sig ur!

ROLF K NILSSON

 

 

2 kommentarer

Under Reflektioner

2 svar till “Ryggradslös behandling av Afghanistantolkarna

  1. Ja, Alliansen och riksdagen som hade makten innan den nuvarande regeringen gjorde precis tvärtom som jag ville i allt. Det var precis som om de läste min numera nedlagda blogg Relativitetsbloggen och medvetet bestämde sig för att göra precis motsatt det som jag ville. ~50 tolkar hit eller dit gör ingen skillnad för oss, förutom för vår kredd i världen och för vår självkänsla. Och det är därför vi måste ta emot dessa tolkar, men resten kan stanna hemma om de inte är kvinnor eller unga flickor. Vi har tagit emot nog med unga män!

    Annat var det med Ronald Reagan! Han höll jag med utrikespolitiskt till 100 procent. Allt han gjorde utrikespolitiskt höll jag fullständigt med om. Inrikespolitiskt så var jag inte riktigt medveten om exakt vad han gjorde, tack vare svensk medias oförmåga eller illvilja. Varför finns det ingen svensk Ronald Reagan, bara wimpar som har Ronald Reagan som förebild, säger dem? Ändå så har de inte nog med guts för att förespråka dödsstraff för grova mord. Jag har hört talas om många moderater och kristdemokrater som har Reagan som förebild utan att ens veta vem han var tydligen, för om man inte förstår att dödsstrafförespråkande är obligatoriskt bland politiker i USA, inklusive den skäre Obama, då har man inte förstått någonting om Amerika och hur landet fungerar. Likaså är övertygelsen om att Gud finns och är en faktor i världspolitiken ett måste för den som vill bli amerikansk politiker, allt annat anses suspekt.

    Det är när detta står klart för svenska politiker som de börjar yra om ”ja men Amerika är inte Sverige” och slingra sig ur sina idolproklameringar om att Ronald Reagan minsann förde en likadan politik som jag vill föra. Pinsamt.

  2. Du vet Rolf, du är välkommen till Kristna Värdepartiet när du har tröttnat på Nya moderaterna! Jag tror inte att du är dödsstrafförespråkare men det är nog inte de andra i KV heller. De kör åtminstone en hederlig gammal svensk högerpolitik i alla fall. Den enda nackdelen är att vi är små. Men för den med integritet så bör inte det vara något problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s