Med DÖ sviker Alliansen sina väljare

(REFLEKTIONER)  Maria Ludvigsson har i dagens SvD en till stora delar mycket bra ledartext som än en gång påvisar orimligheterna i decemberöverenskommelsen. Ledaren börjar så här:

”Vad är det egentligen som händer? Den senaste tidens utspel från regeringen är idel bjärt vänsterpolitik som till och med begår våld på S och MP:s egna vallöften – från vänster. Det är inte tal om någon smygmanöver. Redan i år höjs skatter med 6,5 miljarder kronor och mer utlovas av varggrinsministrar. Och oppositionen har bara att tiga still!”

Med decemberöverenskommelsen hotas ROT och RUT. Med decemberöverenskommelsen får vi höjda arbetsgivaravgifter för ungdomar. Med decemberöverenskommelsen höjs skatten på bensin och diesel.

Jag ställer mig mer tveksam till Ludvigssons krav på en marknadsliberalisering av bostadsmarknaden. I det läge vi befinner oss idag tror jag att en liberalisering skulle ställa till större skada än nytta, segregationen skulle öka och normalinkomsttagarna pressas allt längre bort från innerstäderna. Marknadsliberalisering betyder att det måste finnas ett utbud som kan konkurrera. Det har vi inte idag.  Däremot måste det bli billigare att bygga och billigare att bo. Vi kan börja med att skrota de nuvarande byggnormerna.

Maria Ludvigsson avslutar sin ledare:
”Sent på året skakade man hand och gjorde upp om DÖ, och nu kan Alliansen bara se på. Frågan är vems svek som egentligen är störst?”
Det är dags att bryta decemberöverenskommelsen. Alliansen sviker sina väljare för att man gissar att det ska ge fördelar i valen 2018 och 2022. Det är inget sällskapsspel som pågår i Riksdagen, det är väljarnas vardag, väljarnas liv det handlar om!

Lämna en kommentar

Under Reflektioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s