Demokrati – inte statistiskt urval! Stoppa kvoteringsvansinnet!

(DEBATT) Söndagen började bra. Med ytterligare en bra ledare i Svenska Dagbladet av tidningens politiske chefredaktör Tove Lifvendahl. Med utgångspunkt från SVT:s hjärndöda hudfärgsbedömning när det gäller bolagsstyrelsernas rasliga sammansättning avrättar Tove Lifvendahl agerandet och dess grumliga orsaker på ett lysande sätt i söndagens SvD. Sveriges Television har gjort ett övertramp som är svårt att förstå. I ett försök att vara politiskt korrekt har man slagit knut på sig själv och hamnat precis på samma plats där de krafter finns som man tror sig bekämpa. Läs Tove Lifvendahls kloka ord! http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/snart-mater-vi-skallar-igen_4372923.svd I bästa fall får man hoppas att SVT inte förstått sin eget huvudlösa agerande!

Läser sedan Thomas Gürs inlägg på Facebook om Alice Bah Kunkes debattartikel i Aftonbladet.

Läs Alice Bah Kunkes okloka ord: http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/kulturochnoje/article20390335.ab

Och efter att ha gjort det och blir så där otäckt arg som jag ibland tenderar att bli när jag möter dumhet som upphöjs till politiska sanningar. Thomas Gür sammanfattar det hela väldigt bra: ”Detta är i sanning groteskt – enligt regeringen kommer sålunda sakförhållandet att vara en vit man med ’nordiskklingande’ namn att vara en belastning för en person i kultursektorn. Bah-Kunhke gör en omvänd Hegel/Marx – från att ha varit en fars övergår hon till att vara en tragedi.”

Både SVT:s och Bah Kunkes misslyckade försök till mer demokrati – genom att gå vid sidan om demokratin – avslöjar än en gång hur kollektivisterna vill se hur samhället ska styra; genom ett statistiskt urval, genom kvotering överallt där det kan kvoteras.
Vilka vi som väljare vill ha spelar ingen roll. Ju fler grupper som anser sig icke-representerade i beslutande församlingar, på alla nivåer och plan, som kräver att få proportionell utdelning ska också få det enlit kvoteringsivrarna. En riksdag ska proportionellt vara en spegel i urval av vilka människor om bor i landet. Åsikter och värderingar blir sekundära. Du blir valbar endast om Du befinner Dig i rätt grupp. Arma enfald!

Är det inte dags att få slut på dumheterna? Kan inte alla som har uppfattningen också gå ut med det och säga att vi inte accepterar att det statistiska urvalet ska frånta oss våra grundläggande demokratiska rättigheter att välja vilka vi vill som våra företrädare?

Det måste var kompetens, lämplighet och förtroende som avgör såväl vilka bolagsstyrelser man ska sitta i och om man får en plats i riksdag eller på kommunala beslutsnivåer. Stoppa statistikrepresentationen nu! Stoppa kvoteringsvansinnet!

ROLF K NILSSON

Lämna en kommentar

Under Debatt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s