Stor risk Alliansen spricker – åsiktsförflyttningar kan ge ny partikarta

Riksobservatören

(Reflektion)Från Alliansens företrädare, och inte minst från partiledare som ska eller har avgått, får vi höra att Alliansen är starkare än någonsin. Är den det, eller är det bara önsketänkande? Senast har det varit Göran Hägglund (KD) som i samband med att han lät meddela att han skulle avsluta sitt uppdrag som partiledare förklarade att Alliansen inte bygger på personer, den är starkare än så och därmed starkare än någonsin. Är det så?

Om vi inom näringslivet har allt för många kvartalskapitalister som endast ser till så hög avkastning så snabbt och så ofta som möjligt så har vi bland partierna fått en politisk variant av detta. Den gamle moderate partisekreteraren Per Schlingmann var arkitekten, Reinfeldt och Borg fullbordade verket. De nya moderaterna i den reinfeltdska andan är politikens kvartalskapitalister. Reinfeldt tyckte inte om visioner eftersom man bara blev besviken på att de aldrig införlivades. Schlingman genomförde att moderaterna…

View original post 1 158 fler ord

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s