Decemberöverenskommelsen – en svensk variant av Ledarprincipen

Den moderate riksdagsledamoten Finn Bengtsson har i sociala medier och på tidningarnas insändarplatser fått ett massivt stöd när han vägrar acceptera Decemberöverenskommelsen. Men det finns också en kritik mot honom, dock i avsevärt mindre omfattning, vars innehåll påminner om varandra och är ganska skrämmande i sitt innehåll. Ropen efter en stark ledare som ska besluta för oss andra är genomgående. Uppmaningar till riksdagsledamöter att hålla käften och följa vad deras partiledare bestämmer återkommer också. I hatet mot SD så accepteras vilka ingrepp som helst mot demokratin.
När de gäller Riksdagens makt så har tillskyndarna av Decemberöverenskommelsen i många fall passerat SD när det gäller bristande respekt för demokratin. Kampen mot vad man ser som det onda tycks överse med att man tillämpar metoder som är direkt skadliga för demokratin.

Acceptansen av inskränkt demokrati och ropen efter en ledare som har rätten att besluta allt så länge han/hon bekämpar vad som betraktas som det onda har blivit direkta hot mot demokratin. Men det är starka krafter. Allt för många av våra valda riksdagsledamöter har redan, av olika skäl, kapitulerat inför denna svenska variant av Ledarprincipen – ”Ledare befall och vi följer”.

Decemberöverenskommelsen leder till att den rödgröna regeringen kan genomföra vänsterreformer med aktivt bistånd från kommunisterna i vänsterpartiet. Vi har två vinnare med denna borgerliga ”taktik”. Det är vänsterregeringen och det är SD som lär bli betraktade som det enda verkliga oppositionspartiet. Resultat som ingen borgerlig väljare vill se. Och säkert inget resultat som någon borgerlig riksdagsledamot vill se som konsekvens när han/hon accepterat att låta andra fatta beslut å deras vägnar.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s