Moderaterna måste tillbaks till rötterna och utvecklas därifrån (Kommentar efter Agenda den 9 nov 2014)

Per Schlingmann i Agenda i söndags kväll-. Schlingmann börjar med att meddela: ”Jag har lämnat moderaterna”… Menar han att han lämnat sitt jobb eller har han lämnat medlemskapet? Skulle vara intressant att veta med tanke på vad hans idéer om ett parti utan ideologi har gjort moderaterna… Sedan fortsätter han driva sin linje att göra om moderaterna från ett idéparti till en allmän fackförening för det svenska folket. Moderaterna ska enligt Schlingman inte ha några grundvärden. Hans lösning på vilken politik moderaterna ska driva är att man ska ställa frågor till svenska folket och sedan forma en politik efter svaren… Schlingsmanns väg är ideologilöshetens väg, att låta tillfälliga opinioner få styra vilken politik som ska drivas. Vilka opinioner som ska styra beslutar sedan en liten klick i toppen på partiet. Nog med schlingmanism!
Moderaterna måste hitta tillbaka till sina rötter. När Fredrik Reinfeldt blev partiordförande behövde partiet förnyas det var de flesta inom partiet eniga om. Men förnyelsen tog fel väg. Moderaterna måste bli mer moderata igen och utvecklas ifrån detta.
Fredrik Reinfeldt har varit synnerligen osynlig sedan han meddelade att han tänker lämna ordförandeposten den 7 mars nästa år. Detta betyder att Alliansen inte har någon statsministerkandidat. Reinfeldt borde lämna ordförandeposten snarast och lämna riksdagen. Ledarskapet i Riksdagen får axlas av partiets andre viceordförande Beatrice Ask, som har en riksdagsplats och partiet får ledas av förste viceordföranden Gunilla Carlsson som inte sitter i Riksdagen. Att sitta kvar till den 7 mars för att försäkra att hans kronprinsessa tar över efter honom är inget som gagnar partiet eller landet. Framför allt inte just nu med det kaos som den nya rödgröna regeringen har inneburit.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s