Det spelar ingen roll vem som ställer upp att bli ny moderatledare – jag röstar på Bohman!

Vid nästan varje presidentval i USA, efter Ronald Reagan, när ingen av de aktuella kandidaterna skapar någon direkt entusiasm brukar någon komma med det omöjliga konstaterandet att ”det spelar ingen roll vem som kandiderar, jag röstar på Reagan”. Inför det nu stundande moderata partiledarvalet, om jag nu hade varit ombud eller fått delta i en medlemsomröstning, skulle jag konstaterat att ”det spelar ingen roll vem som ställer upp, jag röstar på Bohman”.

Det känns inte alls bra att Catharina Elmsäter-Svärd meddelat att hon inte står till förfogande som partiledare. Jag tycker det är trist. Jag tror hon skulle blivit en alldeles utmärkt val. Som det ser ut nu verkar fältet ligga fritt för Anna Kinberg Batra att bli Reinfeldts efterträdare. Kinberg Batra har säkert sina förtjänster, men hon är inte min kandidat. Hon är inte den som jag tror moderaterna behöver i det läge partiet nu befinner sig.

Och inte gjorde en intervju med ordföranden i partiets valberedning, Lars-Ingvar Ljungman, saken bättre. Inga förändringar att vänta. Här ska det valberedas som det alltid valberedits. Detta kombinerat med en valanalysgrupp som har sin förankring i samma gamla ledning som ledde partiet i valrörelsen tyder på att förnyelse eller förankring i partidjupet inte är att vänta, eller än värre – inte önskvärt.

Personligen tycker jag det vore dags med en direkt medlemsomröstning så vi kunde få en korrekt bild av vad de verkliga ”ägarna” – medlemmarna tycker vore det bästa valet för partiet. Men det verkar vara en lång bit dit att vandra.

Moderaterna behöver en rejäl valanalys där man också går igenom vad förändringen till ”Nya” moderaterna, att släppa försvaret som kärnfråga och att ideologin fått allt mindre betydelse inneburit.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s