Hotfull Iskander-dementi från Putin

Hotfull Iskander-dementi från Putin http://shar.es/Ozula  Läs på KONTUR

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Hotfull Iskander-dementi från Putin

  1. Ryssland och Kina uttalar sig i mars 2013 gemensamt om att de skall koordinera sin reaktion på USA:s planer att utöka sitt missilförsvar i Asien-Stilla havet regionen. Uttalandet följer på USA:s nyliga proklamerande den 16 mars 2013 genom försvarsminister Chuck Hagel, att de skall lägga ned byggandet av missilförsvarssköldens fjärde fas i Europa till fördel för en missilförsvarssköld i Alaska, som skulle ge amerikanarna täckning för att motstå ett Nordkoreanskt kärnvapenmissilangrepp. USA ska adderat deployera 14 st interceptors i Alaska år 2017 och installera en radarstation i Japan för tidigt spårande av nordkoreanska missiler, för att bemöta Nordkoreas upprepade hot om att avfyra kärnvapenmissiler mot USA. Beijing och Moskvas argument mot den Stilla havsbaserade amerikanska missilskölden är att den skulle underminera Kinas och Rysslands egna militära strategier i Stilla havet, vilket skulle rubba den globala strategiska balansen (i regionerna). Sagt av vice utrikesminister Cheng Guoping i Beijing.

    Det går undan i internationell storpolitik och förhållanden hinner snabbt bli inaktuella. Men en av anledningarna till att amerikanarna lägger ned fas 4, med andra ord den interkontinentala missilskölden i Europa, är dem tekniska svårigheterna. I Obamas USA handlar det även om pengarna, som projektet skulle kosta. Det här är andra gången, som Barrack Obama reviderar förslaget om en missilbas i Europa. Den 3 april 2013 tillkännagav USA att de ska deployera ett missilförsvarssystem på den lilla amerikanska ön Guam i ögruppen Marianerna längst söderut knappt 2 800 km östsydöst om Taiwan, som försvar mot nordkoreanska interkontinentala ballistiska nukleära missiler.

    Har inte USA satelliter med en upplösning på 12-15 cm, som kan se din cykel ståendes på din balkong? DIA borde veta när och om Ryssland deployerar Iskander-M i Kaliningrad. Varför frågar du inte dem, du som är riksdagspolitiker?

    Roger Klang

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s