Det är hög tid vi inser situationens allvar. Ryssland rustar!

Intressant artikel på KONTUR ,

 

 

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Det är hög tid vi inser situationens allvar. Ryssland rustar!

 1. ”Sveriges hemmaplan skulle skyddas genom att dämpa konflikter så långt borta som 600 mil i en radie från Bryssel. Så var uppdraget och många tyckte att Sverige valde en klok och modern militärstrategisk väg.” Major Mats Sander

  Begreppet “Sverige försvaras bäst i Afghanistan” kommer från det faktum att Sverige ansågs av Bushadministrationen som viktigt att ha med i koalitionen för att USA skulle vinna legitimitet. Sverige sågs som stort i tredje världen, ett arv efter Palme. Genom att bistå Amerika så vann Sverige säkerhet genom att vi inte hindrades från att köpa viktig teknisk materiel eller på andra, politiska sätt, fick käppar satta i hjulet. Det behöver inte nödvändigtvis vara militär teknisk materiel, men vital teknologi för Sverige. Problemet är att ju mer vi håller Amerika i kjolen, desto mer förlorar Amerika den positiva affekt som kommer av att Sverige har ett högt anseende i tredje världen, eftersom Sverige då förlorar anseende i tredje världen, och desto mindre viktigt blir det för USA att ha med Sverige i någon framtida koalitionsstyrka i tredje världen. 500 man kan de i princip vara utan. Det lutar mot att vi tvingas gå med i NATO i framtiden.

  Roger Klang

  • Wille

   Ja vi börjar väl närma oss den brytpunkt som de som vill ”svälta oss in i NATO” eftersträvat

   Ryssland blir ett uppenbart hot – Sverige har ett uppenbart för klent försvar och det är omöjligt att rusta upp det i tid (det tar ju minst 10 år)

   Enda sättet att undkomma de (nu uppenbara) risker som vi skapat med det ”säkerhetspolitiska tomrummet” Sverige är att gå med i NATO så att vi har en chans att få det stöd vi behöver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s