För få för H24-beredskap

http://kontur.nu/reflektion/for-fa-i-personalen-for-incidentberedskap-dygnet-runt/  Flygvapnet måste få fler piloter och fler tekniker! Läs på KONTUR

4 kommentarer

Under Okategoriserade

4 svar till “För få för H24-beredskap

 1. Om man tillför pengar så det går att utöka personalen och inom nuvarande arbetstidslagstiftning hålla incidentberedskap samtidigt som vi har insatsförmåga utomlands och kan öva får vi en välbehövlig volymsökning för flygvapnet.

 2. John

  Är verkligen en improviserad och resurskrävande 24h beredskap det första FV skall fokusera på? Kanske bättre att under kommande år försöka lösa allt som är riktigt paj: tekniker, basbataljoner, utlokaliserat underhåll, logistik, miljötillstånd etc

 3. Daniel Kallin

  Problemet är ju att för få kommer in och för många lämnar. När dom rutinerade slutar och ersätts av nyutexaminerade så får får vi ju en kompitensbrist som det tar lång tid att återställa.
  Som jag ser det så måste vi hitta ett sätt att behålla kompetensen, och det har inte med löner att göra. De flesta inom FM sökte sig nog inte hit för att tjäna pengar utan för att få arbeta med världens bästa jobb.
  Men många slutar nog för att politikerna hela tiden ”pissar” på försvaret. Mentaliteten ”varför ska vi fortsätta” eller ”ett civilt jobb med säkerhet vore inte så dumt” återkommer under många fikaraster.

 4. Johan Sjöstrand

  Jag tycker inte att civilt jobb och säkerhet går hand i hand. Att jobba inom FM är urtypen för ett säkert jobb. Problemet är väl snarare att från att kanske tidigare ha kunnat vara bosatt på samma ort kanske man nu mera måste vara beredd att flytta. Jag har inte hört talas om någon civil firma där de anställda bjuds samma trygghetspaket när firman lägger ner eller flyttas, som i FM.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s