Varnar för rysk järnnäve!

I söndags så lät åter Rysslands vice premiärminister, Dimitrij Rogasin, med speciellt ansvar för den ryska försvarsindustrint sina åsikter komma till världens kännedoms. Denna gång förklarade han att Ryssland måste vara berett att demonstrera styrkan i sin barnhandskbeklädda ”järnnäve”.

”Vår policy måste vara en järnnävens i en barnhandske! Den måste vända fiender till att bli avtalspartners. Våra avtalspartners till att bli neutrala, de neutrala till att bli allierade och omedelbart vänner.” Rogasins tankar om den framtida utveckling framförde han i söndags vid kongressen för bildandet av den frivilliga rörelsen till stöd för armén, flottan och försvarsindustrin.

Dimitrij Rogasin:
”Ingen får tvivla på att under handsken finns en järnnäve, hård och beredd att slå ner angripare och grupper av angripare om de vågar anfalla Ryssland”. Och för att visa att man tänker ha redskap att slå till med fick de församlade också veta:
”Det ryska statliga rustningsprogrammet för kommande decennium innehåller produktion av 400 ICBM (interkontinentala ballistiska robotar), åtta strategiska atomubåtar, 50 krigsfartyg, 600 stridsflygplan och tusen helikoptrar.”

I början av februari i år hade Rogasin en annan av sina framtidsvisioner som han delade med sig till anställda inom den ryska försvarsindustrin:
”Produktionen av vapen måste spegla det faktum att moderna krig blir korta och oberäkneliga i sin natur. De vill inte dra ut på tiden i flera år.” Och han fortsatte:
”Vi behöver en armé och en flotta som är funktionella, rörliga och beväpnade till tänderna. Som sätter skräck i våra fiender. Vi behöver strategiska kärnvapenstyrkor som garanterar vår nationella säkerhet.”

Rogasin slog fast att Ryssland måste överge den typ av vapenupphandling som användes under sovjettiden. Man tappade kontrollen över produktionen vilket krävde enorma resurser:
“Försvarsdepartementet brukade beställa enorma mängder utrustning utan att veta vad det skulle användas till. Idag är det bara skrot – vi kan inte använda det och vi kan inte sälja det.”

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s