Ryska Mistral ska ha mer vapen

De av Ryssland beställda Mistralfartyg som just nu byggs i Frankrike ska ha en mer omfattande och modernare vapenutrustning än de fartyg av samma modell som den franska flottan använder. De ryska Mistral ska utrustas med både anfalls- och försvarsvapen samt ”bevingade” överljudsrobotar, enligt den Rysslands Röst.

Enligt den ryska generalstaben ska Mistral i rysk tjänst vara mångfunktionella stridsfartyg med attack- och antiubåtshelikoptrar, artilleri, båtar, landstigningstrupper och pansarbilar. (Normalbeskrivningen av Mistral är att den kan ha 15 helikoptrar, fyra landstigningsfordon, 70 pansarfordon och 450 soldater.)

Det mesta av vapenutrustningen ombord ska vara rysktillverkad.

För någon vecka sedan förklarade den ryske marinbefälhavaren att dessa fartyg också ska kunna utrustas med robotar försedda med specialkonstruerade ryska stridsspetsar. Han sa också att de ryska Mistral ska ingå som enheter i olika insatsstyrkor.

Utöver de två Mistral som nu utrustas i Frankrike ska ytterligare två byggas. Tillverkningen av dessa ska till 80 procent ske i Ryssland och 20 procent i Frankrike.

Inom tre år ska den första Mistral vara i tjänst i den ryska flottan.

 

 

 

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s