Ryssland hotar med kärnvapen

Ryssland tänker inte tveka när det gäller att använda kärnvapen om landet är hotat. Denna påminnelse om livets realitet kom den ryske generalstabschefen Nikolaj Makarov med på onsdagen i en intervju med Moskvaradion.
-Vi planerar givetvis inte att strida mot hela NATO, men hotas den Ryska federationens territoriella integritet så har vi rätten att använda oss av kärnvapen – och det tänker vi också göra!
Den ryske försvarsstabschefen förklarade vidare att möjligheten till att använda kärnvapen är en av hörnstenarna i stabilitetsstrategin. Ansträngningar görs nu för att modernisera landets kärnvapen.
Det ryska försvarsdepartementet planerar att införskaffa minst tio atomubåtar av typen Borei. Samtidigt ska flottan av strategiska bombplan, Tu-160 och Tu-95, moderniseras. Det strategiska robotförsvaret står också inför modernisering och upprustning.
Denna tekniska upprustning och modernisering tar inte bort behovet av konventionella militära styrkor. Nikolaj Makarov igen:
-Tyvärr står vi inför hot från ett antal instabila stater, där det istället för kärnvapen krävs vältränade, starka och mobila konventionella styrkor för att lösa konflikterna.

I den svenska utrikespolitiska debatten talas det inte om Ryssland…

(Källor: Rysslands röst och RIA Novosti)

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Ryssland hotar med kärnvapen

  1. kaktus93

    Vi lider uppenbarligen av kronisk beröringsångest inför den ryska upprustningen och retoriken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s